پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 182789
چراغ سبز به اوباما براي اجراي «برجام»
تاریخ انتشار : 1394/06/12 09:43:35
نمایش : 959
پس از هفته‌ها کش مکش، روز چهارشنبه سي و چهارمين عضو سناي آمريکا هم از توافق هسته‌اي اعلام حمايت کرد تا عملا اوباما آراي کافي براي اجراي برنامه جامع اقدام مشترک را داشته باشد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، روز چهارشنبه تعداد سناتورهاي حامي توافق هسته‌اي، از حد نصاب لازم براي اجراي برنامه جامع اقدام مشترک عبور کرد.

بر اساس قوانين آمريکا، در صورتي که طرحي در سنا به تصويب برسد، رئيس‌جمهور براي رد آن، نياز به حمايت يک سوم از نمايندگان، نياز دارد. سناي آمريکا ۱۰۰ عضو دارد و همراهي ۳۴ سناتور با رئيس‌جمهور، اين امکان را به باراک اوباما مي‌دهد که مخالفت احتمالي کنگره با توافق هسته‌اي را، وتو کند.

«باربارا ميکولسکي» سناتور اهل ايالات «بالتيمور» امروز با اعلام حمايت خود از توافق، عملا عبور برجام از سد کنگره آمريکا را تضمين کرد.

کنگره آمريکا که بر اساس قانون بازنگري بر توافق هسته‌اي، امکان بررسي توافق را يافته، بايد تا روز ۲۶ شهريور، نظر نهايي خود را اعلام کند. در هفته‌هاي گذشته، حاميان و مخالفان توافق، به صورت علني رأي خود را اعلام کرده‌اند.

تمامي ۳۴ سناتوري که از توافق حمايت کرده‌اند، هم‌حزبي رئيس‌جمهور آمريکا، دموکرات، بوده‌اند. تاکنون دو سناتور دموکرات هم با اين سند مخالفت کرده‌اند.

ممانعت از رأي‌گيري، هدف بعدي دموکرات‌ها

هفته گذشته بود که «هري ريد» رهبر اقليت دموکرات سنا، پس از اعلام حمايت از توافق، براي اولين بار گفت که دموکرات‌ها اميدوارند که تعداد حاميان برجام به حدي برسد که بتوانند از رأي‌گيري در مورد آن و رد آن در کنگره، جلوگيري کنند.

بر اساس قانوني در سناي آمريکا، در صورتي که بيش از دو پنجم نمايندگان (۴۱ نفر) مخالف طرحي باشند، مي‌توانند تا هر زمان که بخواهند بررسي آن را طولاني کنند. همچنين بر اساس بندي از قانون بازنگري توافق، در صورتي که تا تاريخ ۲۶ شهريور، طرح «عدم حمايت از توافق» در کنگره تصويب نشود، عملا به معني رضايت نمايندگان از توافق است و رئيس‌جمهور مي‌تواند آن را اجرا کنند.

با استناد به همين امر، دموکرات‌ها قصد دارند با جمع کردن حمايت ۷ سناتور ديگر، از ترفند موسوم به «اطاله بررسي» (فيليباستر) استفاده کنند و بحث را آنقدر طولاني کنند که ضرب‌الاجل تعيين‌شده، بگذرد و ديگر اساسا نيازي به استفاده از حق وتوي رئيس‌جمهور نباشد.

سناي آمريکا مجموعا ۴۴ نماينده دموکرات و ۲ نماينده مستقل دارد و باقي کرسي‌هاي آن متعلق به جمهوري‌خواهان است
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html